• Zijn uw ontruimingsplattegronden in orde?
  • Zijn uw ontruimingsplattegronden in orde?

Ontruimingsplattegronden NEN-ISO 7010

Ontruimingsplattegronden zijn plattegronden die op duidelijk zichtbare plaatsen in het gebouw hangen en aangeven welke vluchtroutes men kan nemen tijdens een noodsituatie, bijvoorbeeld bij brand. Ze zijn er ter oriëntatie van zowel de bezoekers als de eigen medewerkers in het gebouw.

In het kader van de brandveiligheid dienen deze ontruimingsplattegronden op A3 formaat in elk type gebouw in Nederland aanwezig te zijn. Arbo Vitalus is marktleider op dit gebied.

Op welke plek in een gebouw plaats je de ontruimingsplattegronden?
Ontruimingsplattegronden zijn bedoeld om preventief te gebruiken. Mensen moeten in de gelegenheid komen om zich vooraf erop te kunnen oriënteren. De plattegronden kunnen daarom het best geplaatst worden op plekken waar veel mensen bij elkaar komen of langs lopen. Hierbij kunt u denken aan ontvangstruimtes, kantines, in de buurt van liften, koffieautomaten, kopieermachines, wachtruimtes, in de buurt van de toiletgroepen en in gangen. Wij geven u daarover vrijblijvend advies.

Zorg ervoor dat de brandweer bij een calamiteit snel de beschikking heeft over een ontruimingsplattegrond van het gebouw. Zij zijn dan op de hoogte over de indeling van het gebouw en kunnen dan snel en effectief maatregelen nemen.

Voldoen aan nieuwe NEN-EN-ISO 7010 en herziene 1414 norm
Wereldwijd is er een nieuwe internationale standaard ingevoerd voor veiligheidssymbolen: de NEN-EN-ISO 7010. Ook in Nederland is men verplicht deze nieuwe symbolen te gebruiken en wij lopen hier in voorop. Helaas zijn er nog aanbieders die ontruimingsplattegronden aanbieden die niet voldoen aan de huidige NEN-eisen.

Ontwerp
De ontruimingsplattegronden worden door onze bouwkundig tekenaars gemaakt op A-3 formaat en groter, conform de nieuwe NEN-ISO normen en laatste trends en ontwikkelingen. Het ontwerp sluit volledig aan op uw huisstijl en kunnen uw kleuren en logo's toevoegen, zodat het een passend geheel wordt. U heeft keuze uit verschillende lijsten en materialen. Voor het bedrijfsnoodplan en ontruimingsplan maken we de tekeningen op A4-formaat. Arbo Vitalus onderscheidt zich door haar professionaliteit, gunstige prijsstelling en een goede service.

Voorbeeld ontruimingsplattegrondVoorbeeld instructiekaarten

Instructiekaarten
Eventueel kan een instructiekaart worden gemaakt die naast de ontruimingsplattegronden wordt opgehangen met veiligheidsinstructies; wat te doen bij een ongeval, brand of ontruiming. Of men kan er voor kiezen om deze kaarten verspreid over ruimtes in het gebouw op te hangen. We maken deze instructiekaarten in verschillende uitvoeringen.

Onze werkwijze
Op basis van de tekeningen van het gebouw beginnen we met het maken van het conceptplattegrond. Er wordt rekening gehouden met eventuele verbouwingen en nieuwe indelingen in het gebouw. De concept tekeningen worden u aangeboden en aangepast. Het resultaat zijn ontruimingsplattegronden die volledig aansluiten op uw bedrijfssituatie. Onze klanten komen uit praktisch alle branches, van MKB-bedrijven tot multinationals.

Heeft u belangstelling? We maken geheel vrijblijvend een een offerte op maat en sturen u een aantal voorbeelden.

Ontruimingsplattegrond van het terrein

We maken ook in opdracht van klanten een ontruimingsplattegrond van het terrein, geheel ontworpen naar uw wensen en helemaal in de huisstijl van het bedrijf, inclusief het plaatsen van uw bedrijfslogo. De ontruimingsplattegrond van het terrein is bedoeld voor de medewerkers, de BHV-ers, de brandweer en andere doelgroepen als chauffeurs die op het terrein moeten zijn.

Gemaakt van weerbestendig materiaal
Deze overzichtsplattegronden van het terrein worden gemaakt op weerbestendig en UV-werend materiaal.Ze kunnen aan een hek of muur worden bevestigd of geplaatst in een buitenbord, zie de afbeeldingen. Een buitenbord wordt compleet geleverd, inclusief de grondankers.

Voorbeeld plattegrond van het terrein Voorbeeld Plattegrond van het terrein met anker Voorbeeld plattegrond van het terrein voor fietsers

Werkwijze overzichtsplattegrond terrein
We maken een concept overzichtsplattegrond van uw terrein, inclusief de gebouwen, de nooduitgangen etcetera. Desgewenst worden de veiligheidssymbolen geplaatst en de ontruimingsplattegrond gemaakt in de talen die uw wilt. Nadat dit concept is goedgekeurd maken we de definitieve ontruimingsplattegrond van het terrein.

Mogelijkheden

  • Bord grootte op A3, A1 en A0 formaat;
  • Materiaal: Dibond, water- en UV-bestendig;
  • Te bevestigen aan hek/muur of geplaatst in een buitenbord;
  • Geheel ontworpen in uw huisstijl.

Heeft u belangstelling? We maken geheel vrijblijvend een een offerte op maat en sturen u een aantal voorbeelden.

Enkele voorbeelden
Onderstaand vind u een overzicht met een kleine selectie van klanten waarvoor we de plattegronden gemaakt hebben.

Enkele Referenties